U bevindt zich op:

Cijfers genotmiddelengebruik jongeren gemeente Raalte 2011

In 2011 is in de regio IJsselland voor de derde keer een Jongerenmonitor onder jongeren van 12-24 jaar uitgevoerd. De resultaten geven inzicht in de gezondheid en leefstijl van jongeren in de regio IJsselland en kunnen gebruikt worden om het regionaal en lokaal gezondheids- en jeugdbeleid te onderbouwen.

Genotmiddelen zijn alle middelen die men voor het 'genot' gebruikt; voor de aangename, stimulerende of bewustzijnsveranderende werking. Veel jongeren beginnen met deze middelen uit nieuwsgierigheid of bijvoorbeeld door groepsdruk. Aangezien de meeste genotmiddelen ook verslavend werken, worden ze vaak langdurig gebruikt en is het moeilijk om met het gebruik te stoppen. In de jongerenmonitor 2011 is gevraagd naar roken, druggebruik en gokken. Alcohol valt ook onder genotmiddelen, maar de resultaten daarvan zijn in een aparte factsheet beschreven.

In onderstaande factsheet worden de gemeentelijke en regionale cijfers over het genotmiddelengebruik uit de jongerenmonitor van 2011 gepresenteerd. Daarnaast is voor alle onderwerpen een tabellenboek samengesteld.

Op regionaal niveau is een samenvattende factsheet gemaakt waarin ook aanbevelingen voor gemeenten zijn opgenomen.nieuwslijst